An Unbiased View of България КитайI will start with the inhabitants of planet Edem. For many years they killed each other in internecine spiritual wars, burned each other on stakes, led various wars of conquest during the title from the faith they professed, which was an incredible impediment for accumulating prosperity on Element of the religious leaders and it made men and women ask by themselves the query “ How come We've got to leave Within this regular terror? It’s reported that God is Love and yet we only suffer?” This undermined the foundations on the religion as well as the prosperity of your ruling spiritual caste. As they were frightened their authority could be turned down, the leaders of religions gathered and decided to introduce a democratic model of choosing a faith.

Ако смятаме, че манипулирате фактите, че ги изкривявате, че ги потулвате, тогава защо да желаем да ни отразявате? Ако смятаме, че самите вие нямате възможност да отразявате адекватно случващото се в държавата, в обществото, именно защото вие вече не сте журналисти, а сте се превърнали в добре платени служители, тогава?

Комисията за защита от дискриминация излезе със специално изявление относно възможността и правилата за наемане на правителствения Еърбъс от частни лица, било то юридически или физически.

Това е битката, която водим в Гърция, която гръцкият народ е повел и от която не смятаме да се отказваме. Или ние или лихварите. Ако искате да ни подкрепите в нашата борба, то вие сте наши братя, ако не то сте обречени да споделите съдбата на българите. Вие решавате – Смърт на лихварите, Свобода на народа!“

Тези, които познават бъдещето, градят настоящето; тези, които познават миналото, градят бъдещето. Така е и така ще бъде. Това е разказ за онези дни, когато светът се променяше, когато парите умираха и когато капиталистите се гърчеха неистово в опитите си да спрат бъдещето, което настъпваше неумолимо.

Нима сте забравили кои сме ние, какво представляваме и как сме постигнали това което сме? Именно бедните са нашето богатство. Колкото по-многобройни са те, толкова по-богати сме ние. Защото източникът на нашето богатство не са парите, които притежаваме, нито фабриките, нито която и да е друга наша собственост, а трудът на трудолюбивите бедни.

Във връзка с отпътуването си от България посланикът на САЩ Джеймс Уорлик разпространи прощално обръщение към българския, народ, в което му благодари за гостоприемството и трезвите политически решения, подкрепящи общите интереси на двете страни. Препубликуваме обръщението изцяло:

Как стана така, че парите, този инструмент чиято идея бе да служи на човека, се превърнаха в негов господар

Но, приятели, не правете тази грешка, която аз направих, не си купувайте имот в България, не стъпвайте там, не правете бизнес и избягвайте каквито и да е контакти с българи. Защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на българския народ. Простотия убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна , неумолима, потресаваща!…

Защо в името на финансовата стабилност на банките, трябва ние да понасяме последиците от техните недомислени решения, по отпускането на тези заеми?

Припомнете си колко усилия и време бяха необходими на нашите предци, за да успеят да унищожат частната собственост и така да принудят тези, чието богатство бе сведено единствено до физическото им тяло, да работят вместо нас, да работят за нас, срещу възнаграждение, достатъчно да ги поддържа живи, но не и да ги избави от зависимостта им към нас.

Разбира се този нов свят имаше своите проблеми, но те се решаваха не съобразно необходимостта от печалба и финансова стабилност, а въз основа на задълбочено разискване на нравствената, етична и морална страна на въпроса. Но това е тема на друг разказ . . .

Това е порочен кръг. Кръг, от който може да излезе само истинският човек, този който знае, че за да се наречеш човек, не е достатъчно да си нахранен, облечен и сексуално задоволен, но и да можеш да мислиш самостоятелно, да се бориш за това, в което вярваш, и най-вече да можеш да се жертваш в името на даден идеал. Само човек може да се жертва в името на осъществяването на дадена идея, на определен идеал, и само този, който реално е участвал в борбата за промяна на света get more info към по-добро, съгласно собствените си разбирания и вътрешна убеденост, само той може да каже, че е изпитал дълбочината на чувствата, който е способен да изпита човек, само той може да каже, че е живял, независимо от възрастта си.

– Това са само думи. Думи, думи, думи. Думи, предназначени по-скоро за вътрешнополитическа употреба и приспиване на обществото. Ако всичко, което вашите управляващи говореха беше вярно, то действително при вас би трябвало да има наплив от чуждестранни инвеститори. Къде са?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *